Vil du gerne mødes af smil hele tiden? Så begynd at smile til andre mennesker. Smil smitter nemlig. 

De hjerneceller, man kalder spejlneuronerne, får os til at imitere det, vi ser andre mennesker gøre. Vi gengælder derfor nærmest ubevidst andres smil som en refleks.

Udover, at du ved at smile bliver mødt af en masse dejlige opadgående mundvige, er der den herlige fordel, at smil stimulerer lykkelige tanker – også selvom du ikke føler dig glad i forvejen.

En anden fordel ved at smile er, at det fungerer globalt. Et smil betyder simpelthen det samme over hele kloden – et tegn på lykke og glæde.

Det bør også nævnes, at smil udløser endorfiner, der både gør dig glad og sænker stressniveauet. Herudover udløser et smil serotonin, der både styrker vores immunforsvar, koncentrationsevne, velvære og indre ro.

Smilende mennesker opfattes både som mere succesfulde og attraktive. Og de sidste små pointer ved smil – de er helt gratis og produktionstiden er nærmest ikke eksisterende! Så kom i gang med at smile.

Negative ting smitter også

Desværre er smil ikke det eneste, der smitter. Det gør brok også! Vi mennesker er optaget af at passe ind i grupper, og vi tilpasser vores adfærd efter de mennesker, vi omgås. Hvis der er én i din omgangskreds, der er meget negativ, vil det derfor smitte af på dig, og brok bliver hurtigt en vane, der er svær at komme af med.

Din hjerne er så fornuftigt indrettet, at den effektiviserer opgaver, du gentager. Hvis du hver morgen tager den samme rute på arbejde, kan din hjerne næsten finde vej i søvne. Det samme gælder, hvis du gentagne gange brokker dig over ting – eller du konstant smiler til dine omgivelser.

Hvis konstant brok er blevet en vane for dig, så vil du være med til at skabe en kultur for brok. Det er ikke hensigtsmæssigt. Hverken for dit personlige brand eller dine omgivelser.

Så to simple råd til en gladere hverdag:

1)  Stop med at brokke dig for brokkeriets skyld

2)  Begynd at smile for smilet skyld