En fascinerende historie oprandt tilbage i 1957. Her havde Dr. Philip West en patient ved navn Mr. Wright, som led af en fremskreden kræft af typen lymfosarkom. De havde prøvet adskillige behandlinger, men intet havde virket. Tiden var nu knap, og Mr. Wright havde kræftsvulster på størrelse med appelsiner over hele kroppen. Dr. West gav ham maksimalt en uge at leve i. Mr. Wright ønskede brændende at overleve og knyttede sit håb til et helt nyt præparat ved navn Krebiozen.

Præparatet blev dog kun tilbudt ved kliniske forsøg på patienter, der havde tre måneder tilbage at leve i. Så Mr. Wright var ganske enkelt for syg til at modtage behandling. Han gav dog ikke op og plagede løs, indtil Dr. West forbarmede sig. Han gav sin patient medicinen om fredagen, men troede ikke på, at denne ville overleve weekenden. Desto større var chokket, da Dr. West om mandagen kunne konstatere, at ”svulsterne var smeltet som snebolde på et varmt komfur” – og nu kun var halvt så store. Ti dage efter forlod Mr. Wright hospitalet fri for kræft.

Dr. West var forbløffet og begejstret på samme tid. Han roste Krebiozen som en mirakelmedicin. Problemerne opstod to måneder senere, hvor den videnskabelige litteratur begyndte at skrive om medikamentet. Det virkede simpelthen ikke ifølge undersøgelserne. Den ellers helbredte patient, Mr. Wright, læste dette og kom nu i tvivl. Resultatet? Hans kræft kom pludselig igen.

Tilbage på hospitalet var Dr. West i syv sind. Han havde jo med egne øjne set, at kræften forsvandt. Så han besluttede sig for at bruge list over for Mr. Wright (En pæn måde at sige, at han løj patienten direkte op i hans åbne ansigt). Han sagde, at de første forsendelser var blevet rystet under transporten og dermed gjort mindre effektive. Nu havde han fået noget helt frisk medicin, der var meget koncentreret. Herefter sprøjtede Dr. West destilleret vand ind i sin patient. Resultatet? Endnu engang blev Mr. Wright mirakuløst kureret for kræft, og svulsterne skrumpede ind.

Men to måneder efter offentliggjorde den amerikanske lægeforening en landsdækkende undersøgelse af Krebiozen, der viste, at medikamentet var fuldstændig virkningsløst. Mr. Wright læste desværre også dette og døde to dage senere!

Der findes tusindvis af lignende eksempler i medicinske tidsskrifter og diverse bøger. Så vores tanker er vigtige. Men vi bestemmer dem heldigvis selv!

Eksemplet er taget fra min nye bog: Hverdagsglæde