Se vinderne fra 2017

Årets Optimist 2017 – Æresprisen

MORTEN ANDERSEN

Årets Optimist 2017

Søs Egelind

Årets Optimist 2017 – Publikumsprisen

Thomas Frederiksen

Årets Optimist 2017 – Kultur

Dar Salim

Årets Optimist 2017 – Erhverv

Claus Bindslev

Årets Optimist 2017 – Sport

Åge Hareide

Årets Optimist 2017 – Børn & Unge

Pelle Plesner

Se eller gense TV2 News live interview med Søs Egelind Årets Optimist 2017

Interview med Åge Hareide vinderen af Sportskategorien ved Årets Optimist Awards

Et show som hylder optimismen

I  januar 2017 blev Årets Optimister i Danmark kåret ved et stort Award Show for første gang. Det var en kæmpe succes. Årets efter voksede showet til nye højder med det synlige bevis, at TV2 News sendte live fra Showet. I 2019 kåres de nye Optimister lørdag den 12. januar.

Målet med Award Showet er at hylde de fantastiske mennesker, der har trodset markant modgang og er kommet ud på den anden side. Der er mange inspirerende historier i Danmark – og dem vil vi gerne dele. Vil du selv nominere en inspirerende person – så kan du gøre det her: Nomineringer til Årets Optimister

Ovenfor kan du se et lille interview angående award showet

Om award showet

Alle kan vinde – om man er kendt, mindre kendt eller slet ikke kendt. Det er historierne og menneskerne vi hylder.

Optimist Komiteen, der står bag den endelige udvælgelse blandt de mange nominerede, tæller prominente navne som Kenneth Plummer, Mikael Kamber, Anders Bircow og Camilla Andersen.​

Udover den overordnede pris som Årets Optimist er der flere underkategorier som Børn & Unge, Sport, Erhverv, Kultur, Publikumsprisen og Æresprisen.

De overordnede vindere indtil videre:

2016 – Kasper Schmeichel

2017 – Søs Egelind.

Årets Optimister 2018 bliver kåret ved et stort Award Show lørdag den 12. januar 2019. ​

Mød Optimistkomiteen

Klik på deres billeder og se en kort introduktions video

Anders Bircow

Komiker og skuespiller Anders Bircow er indbegrebet af en optimist. Hans slogan er: ”Nu har jeg gennem 30 år levet af at få folk til at grine. Nu vil jeg gerne give dem et mere varigt smil på læben”.

Kenneth Plummer

Med sin gang på de bonede gulve, som blandt andet administrerende direktør for Nordisk Film samt General Direktør hos DR, så kender Kenneth Plummer alt til begreber som modgang, inspiration og resultater.

Camilla Andersen

​Som tidligere håndboldspiller, dobbelt OL-guldvinder og prominent medlem af de jernhårde ladies, kender Camilla Andersen alt til at skabe resultater og trodse modgang. Camilla er i dag medejer af og direktør i rejsebureauet TravelSense.

Mikael Kamber

Nyhedsværten Mikael Kamber har med bogen ”Vi er bedst, når vi er glade” gået direkte til kamp mod sortsynet.

Michelle Hviid

Som iværksætter, radiovært, blogger, drømmer, forfatter og idémager kender Michelle Hviid alt til modgang – og hvordan man besejrer denne med en optimistisk tilgang.

Henrik Mathiasen

Henrik Mathiasen er idémand bag kåringen af Årets Optimister. Han er forfatter, foredragsholder og erklæret optimist med mål om at komme sortsynet til livs.

Statuetterne

​Statuetterne er designet og produceret hos Grennesminde i Taastrup. Valget er ikke tilfældigt, da stedet er omgærdet af optimisme.

Grennessminde er en vækstfokuseret social-økonomisk virksomhed. De støtter, huser, uddanner og kvalificerer unge med særlige behov til et aktivt og bidragende samfundsliv i samarbejde med det øvrige arbejdsmarked.​

Et inspirerende samarbejde med de professionelle smede samt de unge smede i lære har udmøntet sig i nogle enestående statuetter, som vi er ekstremt stolte af.

Hør historien om statuetterne i videoen her på siden. Du kan også se en hilsen til de unge smede fra Årets Optimist 2016 – Kasper Schmeichel.

Hør den rørende historie om tilblivelsen af statuetterne til Award Showet for Årets Optimister