Mange, jeg har trænet gennem årene, har fundet motivation til at handle ved at blive bekendt med ovenstående budskab. Hvis man ikke gør noget, så handler man jo også. Lad mig komme med et eksempel.

En af mine private venner oplevede en del frustration i en afdeling, som han var chef for. Der var omkring 10 mennesker i afdelingen, men en af dem skilte sig markant ud. Det var en temperamentsfuld herre, der råbte, skreg, var aggressiv, hidsig og udstyret med så kort en lunte, at en ”You can’t be serious”-råbende John McEnroe ville se helt from ud i sammenligning. De kaldte ham for den islandske vulkan.

Medarbejderne var voldsomt frustrerede over de daglige vredesudbrud fra vulkanen, som dog besad en betragtelig knowhow om virksomhedens produkter. Lederen, min kammerat, gjorde ingenting. En dag sad vi og nød en øl, hvor jeg fik fremlagt problemstillingen. Det gav følgende dialog:

Mig: – Hvorfor siger du til afdelingen, at vulkanens opførsel er acceptabel?

Vennen: – Det har jeg da aldrig nogensinde sagt?

Mig: – Ok. Men har du sagt, at det på ingen måde er acceptabelt og givet vulkanen en advarsel?

Vennen: – Naaarrrhhh…. Det har jeg jo heller ikke. Men vulkanen ved en masse…

Mig: – STOP! Hvis du ikke tydeligt har kommunikeret, at opførslen på ingen måde kan accepteres, så har du stiltiende sagt, at opførslen er i orden.

Dagen efter blev der sat nye retningslinjer i afdelingen. Husk, at din manglende handling – faktisk ER en handling!

Man kan også se det på denne måde:

  • Giver du IKKE blomster til konen – hvad signalerer du så?
  • Roser du IKKE dine ansatte – hvad signalerer du så?
  • Er din telefon vigtigere end dine børn – hvad signalerer du så?
  • Giver du ALDRIG komplimenter til din mand – hvad signalerer du så?

De bedste intentioner er intet værd uden handling. Det svarer til at have et mål uden en deadline. Et mål uden en deadline er intet andet end en drøm. Du har måske en drøm om at have et stærkt personligt brand – uden på nogen måde at være i nærheden. Men begynder du først at handle – så sker der pludselig noget!

Uddrag fra min bog ”Det handler om dig selv”: /boeger/