Det kan man faktisk bruge til ret meget. Men svarene ligger ikke de mest oplagte steder.

Først til historien. Da jeg var i starten af 30’erne var jeg i super god form og løftede på et tidspunkt 122,5 kilo i bænkpres. Det var en flot rekord, syntes jeg. Da jeg mange år senere fyldte 43 år, satte jeg et mål om at slå den oprindelige rekord. Det ville være sejt at være + 40 år og stærkere end nogensinde, tænkte jeg. Primitivt. Ja, det indrømmer jeg! Her 16 måneder senere har jeg netop slået rekorden og løftet 125 kilo. Jeg var skideglad og en god portion stolt.

Da jeg kom hjem, funderede jeg lidt dybere over min bedrift, og et spørgsmål stod helt klart? ”Hvad fanden kunne jeg egentlig bruge det til?” Det betyder ret beset intet i mit liv, hvor mange kilo jeg kan løfte. Men alligevel havde jeg en god følelse i kroppen. Jeg tænkte videre og kom frem til en ret interessant konklusion: Det er sidegevinsterne, der betyder noget. De afledte effekter. Konsekvenserne!

  • Konsekvens af mit mål om at slå rekorden: Jeg fik trænet mere = jeg kom i bedre form = mit humør blev bedre = mit selvværd steg = jeg performede bedre under mine foredrag

ISAAC NEWTON OG SOKRATES

På samme vis med en af de mest populære selvhjælpsøvelser i verden: Skriv 3 gode ting ved dit liv ned på en blok, inden du lægger dig til at sove. Isoleret betyder de 3 ting på blokken ikke meget. Men de afledte effekter er enorme. Du bliver mere taknemmelig, gladere, mere positiv, sover bedre, holder stress fra kroppen etc. Det er dokumenterbart!

Det interessante her er, at alle vores handlinger har konsekvenser. Uden undtagelse. Det er fakta, som på glimrende vis er demonstreret af prominente folk som Isaac Newton og Sokrates. Med andre ord, hver eneste gang du gør noget, så vil det have en eller anden form for konsekvens. Stor eller lille. Positiv eller negativ. Men en konsekvens – det har det!

Hvis du beslutter dig for at smile mere, så vil det 100 % sikkert have en effekt på dit liv.

Du kan også beslutte dig for at give 5 komplimenter hver eneste dag. Hvilke afledte effekter, tror du dette vil have? Tænk over det et øjeblik. Hvordan vil det påvirke dit personlige brand? Hvad vil folk nu tænke om dig? Vil de omgås dig på en anden måde? Vil de smile mere til dig? Vil de fortælle andre historier om dig til andre mennesker? Får du det selv godt ved at rose andre, så dit selvværd stiger?

Det er et interessant værktøj, som jeg varmt vil anbefale, at du benytter dig af!