Vores legendariske cheftræner stod stadig frisk i erindringen hos alle spillerne, selvom det var små 30 år siden, at han drev os rundt på fodboldbanerne. Han betød alverden for os dengang. Lærte os om sammenhold, evnen til at indgå i et team, kammeratskab, vindermentalitet og flid. Egenskaber der gælder langt uden for fodboldbanen og fortsat kan gøre en forskel i livet, hvis du praktiserer dem. Vi skylder ham meget. Her 30 år efter har han stadig en stor plads i vores hjerter.

Men han var blevet syg. Han havde fået kræft. En led sygdom, der året før tog hans kone væk. Nu var han kommet på plejecenter. Havde stadig mod på livet og skrev et optimistisk oplæg på Facebook: ”Kig gerne forbi. Jeg har kolde øl og god vin på bordet”. Super idé. Det ville vi gøre. Vi snakkede sammen nogle af de gamle fodboldgutter. Tænk hvis det gamle hold ville troppe op? Vores træner ville blive super glad. VI GØR DET! Vi venter lige til efter sommerferien. Vi har jo travlt lige nu. MEN EFTER SOMMERFERIEN – SÅ GØR VI DET!!!

Vi nåede det ikke. Vores elskede træner døde i løbet af sommerferien.

I fredags mødtes vi til begravelsen i stedet. Det er også vigtigt. Man viser sin sidste respekt. Det er en god følelse. Men for fanden hvor ville vi da bare gerne kunne have spolet tiden tilbage og have ført vores plan ud i livet. Den mulighed er nu forpasset. Det kommer aldrig til at ske. Vi forspildte vores chance. Og nu sad vi til begravelsen.

I netop dette øjeblik, mens sønnen holdt en rørende tale i kirken, kom jeg med tårer i øjenkrogene til at tænke på en anden ting, som vores træner lærte os: ”Lad være med at fokusere på den brændte chance. Tænk på, hvordan du sparker den næste i mål!”

Det var (og er) vise ord. Til ære for vores træner vil jeg efterleve dette princip. Jeg vil ikke ærgre mig over, at vi ikke besøgte ham inden døden. I stedet vil jeg forpligte mig til at gribe muligheden næste gang. Jeg vil ikke længere udskyde ting, der bør gøres med det samme. Listen er lang og individuel, men den gælder for alle. Lad os gøre noget i stedet for at lade det blive ved tanken. Her er et par eksempler:

  • Fortæl din partner, at du elsker vedkommende
  • Ros dine børn og brug lidt mere tid med dem
  • Gør noget ved den drøm, du længe har haft
  • Giv et kompliment til en kollega, der altid er glad
  • Begrav stridsøksen med en, som du ret beset holder rigtig meget af