Harvard University har gennem 75 år fulgt 724 mænd og testet dem på kryds og tværs. Hovedpointen i undersøgelsen er, at det er værdien af dine relationer, der har størst effekt på dit niveau af lykke!

Som erklæret Optimist glæder denne undersøgelse mig enormt. For jeg er overbevist om, at Optimister har langt bedre relationer end Pessimister.

I 2017 var der en dansk undersøgelse fremme om, at Optimister lever op til 7 år længere end deres pessimistiske modstykker. Der er stribevis af lignende undersøgelser, der bakker det positive livssyn op.

Men tilbage til min pointe om Optimister, og hvorfor de har bedre relationer end Pessimister. Du kan blot kigge på dig selv og spørge, hvem du helst vil tilbringe tid med:

  • En kværulant, der konstant jamrer sig over problemerne, giver andre skylden, dræner dig for energi og konstant fortæller dig, at dine drømme er uopnåelige
  • En løsningsorienteret person, der tror på et positivt udkomme af en given situation, tror på dine idéer og konstant bakker dig op?

Det giver sig selv. Vi kender alle mennesker, der dræner os for energi. Jeg har i mine bøger ofte slået et slag for, at du skal bruge tid på dit A-team og droppe dit B-team. Det er ikke usympatisk. Det er sund fornuft. Lige børn leger alligevel bedst.

Men hvilket hold spiller du selv på? Bliver du betragtet som en A-TEAM PLAYER?

Jeg vil anbefale dig, at du tænker over dit personlige brand. Hvad er du egentlig kendt for? Hvad mener andre mennesker om dig? Hvilket førstehåndsindtryk afleverer du i sociale kredse?

Husk på, at det ikke er mængden af relationer, som Harvard relaterer til. Det er kvaliteten af dem. Man kan føle sig ensom i et dårligt ægteskab og føle sig uden for i vennekredsen. Det giver ikke værdi – tværtimod.

Se videoen nedenfor, hvor professor Robert Waldinger blandt andet slår et slag for at skifte “screen time” ud med “people time”.

Det er i sig selv et godt råd!