Vores tid er blevet ramt af et kæmpe indtog af elektroniske enheder, der gør det muligt at styre store dele af vores sociale liv fra sofaen. Det er en bekymrende tanke. Der er flere faresignaler for, at vores evne til at have dialog med hinanden er under pres. Og vi ved ikke helt, hvor vi ender eller endsige, hvor vi er på vej hen. Dog mener jeg, på baggrund af flere opløftende oplevelser den forgangne måned, at vi skal vente lidt med at skrive nekrologen over Den Personlige Kontakt.

De seneste 30 dage har jeg overværet interessante foredrag med iværksætterikonet Jesper Buch, elitesoldaten Thomas Rathsack og stifteren af Saxobank Lars Seier Christensen. Alle kunne de begejstre publikum på hver deres måde. De tre inspirerende herrer har givet deltagerne håb, de har udleveret mentale værktøjer og løftede pegefingre. Og det på en måde, der har efterladt tilhørerne i så opløftet en stemning, som det ville være umuligt at genskabe via en video fundet på YouTube.

Personligt har jeg samlet set den seneste måned optrådt for mere end 3.000 mennesker. Både via mine egne foredrag om Optimisme og med Anders Bircow og Søren Lynge via vores show om de 3 Skvat, der gør noget ved problemerne. Det er fantastisk at opleve latterbrøl, god energi og se blikket i øjnene, når publikum konstaterer, at det rent faktisk selv er i kontrol over sit eget humør.

Den personlige kontakt KAN bare noget!

En interessant undersøgelse kører på, hvordan vi opfører os, når vi ser en film derhjemme i sofaen sammenlignet med, hvis vi ser den samme film i biografen. Vi griner ganske enkelt 4 gange mere, når vi er sammen med andre!

Jo, det BETYDER noget at være sammen med andre!

Vi er jo også stammefolk. Det ligger i vores gener. Det er sådan, vi ER. Vi elsker at høre til, og vores bedste succeser er dem, som vi har sammen med andre!

Så for at omskrive et berømt citat fra Mark Twain, så vurderer jeg rygterne om Den Personlige Kontakts død som stærkt overdrevne!