Hej!

Mit navn er Henrik Mathiasen og jeg er erklæret Optimist.

Ja, det er rigtigt og jeg er ikke bange for at indrømme det. For mere end 10 år siden sprang jeg ud af skabet og råbte så højt som jeg overhovedet kunne: "JEG ER OPTIMIST".


Med mit fokus på Optimisme er jeg gået direkte i kamp mod sortsynet, Pessimisterne og ikke mindst janteloven.

Budskabet om Optimisme må dog ikke forveksles med det såkaldte Positiv Politi - altså dem der synes, at alt bare er fantastisk. Uanset hvad! Selv hvis ens datter på 4 år falder og brækker armen, så jubler man og finder det helt fantastisk at man kommer på skadestuen igen. Dette har intet med Optimisme at gøre i min verden.

Alle mennesker i verden oplever modgang her i livet. Alle har oplevet at stå i en situation, som vi inderligt ønskede ikke var sket. Det kan være, at man er blevet fyret fra sit arbejde, som man var glad for eller man er blevet skilt fra ægtefællen, som man elskede. Det kan være sælgeren, der mister sin største kunde eller man oplever alvorlig sygdom i familien. Der er absolut ingen grund til at udføre en større jubelscene over dette. Vi har lov til at føle os vrede, sure, skuffede eller kede af det. Det er helt legitime følelser.

Men det er netop her - i modgangen - at Optimisterne skiller sig ud. Modsat Positiv Politiet, så anerkender Optimisterne begrebet modgang. Men de bliver aldrig offer for den, som Pessimisterne gør det. Pessimisterne er dem, der sætter sig ned, græder snot og siger: "Hvor er det bare skidt det her. Det er typisk. ØV!" Optimisterne siger noget helt andet: "Det var godt nok noget skidt det her. Men hvad kan vi gøre ved det?"

Jeg opfatter Optimister som handlekraftige mennesker, der adresserer deres udfordringer med en stærk tro på, at de kan komme styrket ud på den anden side.

Gennem mine bøger, foredrag, uddannelser, Award Show, workshops og videoer vil jeg gøre alt for at fremme Optimismen. Både ved at gøre Optimister immune overfor Pessimisternes konstante brok​ og samtidigt give Pessimisterne værktøjerne til at blive Optimister.

Jeg er sikker på, at Optimisme kan gøre vores verden en lille tand bedre.

Info

Holmehaven 4, 2670 Greve,

CVR: 26554330​

Cookie- og privatlivspolitik​

Kontakt

Kontakt: mail: hm@optimisten.dk,

tlf: 2182 6263